Szolgáltatásaink

Táplálkozási tanácsadás

Táplálkozási tanácsadóink segítségével könnyebben érheted el céljaidat személyre szabott diéta segítségével.

Szakképzett kolléganőink segítenek a megfelelő étrend összeállításában.

Kérd Vörös Nikoletta tanácsát a CUTLER Gymben!

Meditáció és Jóga

Meditáció

Meditációval 1998 januárja óta foglalkozom.

30 év emberismeret, 20 év judo edzői, 15 év vállalatvezetői, 10 év már felnőttként szerzett, … 5 év a szervezet és egyéni fejlesztői tapasztalat adja a tevékenységem stabil alapját, és még sokat kell tanulnom

Tanítóim: Láma Ole Nydahl, egy tibeti Gyémánt út buddhista iskola Lámája

Meditációs központunk, hétköznapi emberek számára ad hasznos, hétköznapi meditációs módszereket. A meditáció egy állapot, amikor nem kell tennünk semmit… Lámák szerint csak egy dolog kell hozzá, fenék. Az pedig van mindenkinek. Egy hatékony módszer mellyel távolságot tudunk létrehozni a történések és a döntéseink között.


Jóga

Varga Mátyás jógaoktató Jelenleg a saját testsúlyos edzés és a jóga az, ami a fő irányvonalakat képzik az életemben, a táplálkozás tudományok tanulmányozása mellett. Célom, olyan információkat nyújtani, ami képes előmozdítani az emberek egészségét, mentális kiegyensúlyozottságát, valamint fejleszti az erőnlétet és a hajlékonyságot. Ez az, amit a jógában megtaláltam!

Információk: tortelizoltan@gmail.com 20/351-4031

Spinning®

Az ALBA TEKERGŐ csapata Székesfehérvár legszebb és legmodernebb Spinning® termében várja az edzeni vágyó vendégeit a CUTLER FEHÉRVÁR épületében.

A folyamatos képzésben részesülő, aktív liszensszel rendelkező oktatóink segítenek abban, hogy a legtöbbet kihozhasd magadból, hatékonyan és tudatosan forgasd a pedálokat. Spinner® NXT kerékpárokkal felszerelt termünkben kizárólag az országúti kerékpározásra épülő Spinning® program szerint tartjuk óráinkat.

Legyen a célod a fogyás, az alapállóképesség-, a fittség-, vagy akár a kerékpáros képességek fejlesztése, itt szakmailag biztos háttér mellett sportolhatsz, formálódhatsz, mentálisan feltöltődhetsz.

KATTANJ RÁ ÉS TEKERJ!

www.albatekergo.hu

Szauna

Használatakor érdemes elég időt szánni magára a szaunázásra, és az azt követő pihenésre is. Egy nyugodt, alapos szaunázás körülbelül 3-4 fordulóból áll, és nagyjából másfél óráig tart. Legelőször ajánlatos lezuhanyoznunk, hogy eltávolítsuk bőrünkről a szennyeződést (izzadság, krém, dezodornyomok). A törülközés azért lehet fontos, mert a test felszínén levő víz akadályozza az újabb izzadást, és párolgást.

Az ajánlott hőmérséklet: 70-90 °C körül van, de vannak, akik akár a 130 °C-os meleget is élvezik. A jobb szaunákban több szinten vannak padok. Az alacsonyabb padokon alacsonyabb a hőmérséklet, míg legfelül nagyon meleg lehet. Így kicsit válogathatunk a hőmérsékletet illetően. A kövekre locsolt vízből fejlődő forró gőz hatása, hogy sokkal melegebbnek érezzük a levegőt, miközben annak hőmérséklete ugyanaz. A szaunázást még kellemesebbé teszik a dézsa vizébe kevert illatos olajok. (Például fenyő, eukaliptusz, mentol.)

Amikor túl melegnek érezzük a levegőt, akkor érdemes kimenni, és lehűteni magunkat. A lehűtés a szabad levegőn sétával vagy fekvéssel kezdődik majd lehet hideg vízzel történő zuhanyzás, hideg medencébe való merülés. Téves az a feltételezés, hogy a forró szauna után rögtön jéghideg merülőfürdőt kell venni, ez a hirtelen összehúzódó erek miatt nagyon megterhelő a szervezet számára, szélsőséges esetben infarktushoz is vezethet. A hűtőzködést a lábfejek melegvizes áztatása követi mellyel helyreállítjuk a vérkeringést. A szaunába szárazra törölközve kell visszatérni, hogy a bőrön maradt párolgó, hűtő hatású víz ne hátráltassa az izzadás megkezdését. Közben igyunk minél több folyadékot, igény szerint, az izzadság pótlására.

A szauna után érdemes rendesen megmosakodni, hajat mosni. Ajánlatos rendesen felöltözni, mert a megfázás veszélye ilyenkor nagyobb.

 

 

CUTLER kávézó

A hosszú edzés után egy kis kikapcsolódásra vágysz? Vagy csak jól esne egy finom csésze kávé?

 

A CUTLER kávézóban a turmixok és az egészséges finomságok mellett belekóstolhatsz az igazi kávékülönlegességeibe is.

 

Nézz be hozzánk, és élvezd kávézónk minőségi kínálatát és nyugodt hangulatát!

 

Masszázs

HAMAROSAN

A házirend megtekintéséhez kattints ide!